ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Menu

Νorth Frilled Canary ή Northern Dutch Frilled Canary ή Σγουρά τα Βορρά.

Τα σγουρά καναρίνια θεωρούνται αρκετά παλαιά. Αν και δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τα σγουρά, υπολογίζεται ότι το πρώτο σγουρό καναρίνι ήταν το Dutch Frill που εμφανίστηκε το 18 αιώνα, προερχόμενο από το παλαιό Dutch Fancy Canary. Ύστερα από διασταυρώσεις και επιλεκτικές αναπαραγωγές δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι ράτσες σγουρών καναρινιών.

Τα Σγουρά του Βορρά είναι μεσαίου μεγέθους καναρίνια, λίγο μικρότερα από τα καναρίνια Border. Παρόμοια σε εμφάνιση με τα Parisian Frilled Canaries με τα μακριά φτερά που χύνονται, τα σγουρά φτερά των North Frilled καναρίνια είναι λιγότερο πυκνά και σγουρά και είναι κυρίως γύρω γύρω από το κέντρο του σώματος, παρότι από παντού και από πάνω. Το πρότυπο των καναρινιών αυτών είναι το εξής:

Μantle: Στα σγουρά καναρίνια σχηματίζονται από τα φτερά της πλάτης που χωρίζονται από ένα μακρύ, ίσιο, κεντρικό χώρισμα και σγουραίνουν πάνω από τους ώμους των καναρινιών. Είναι φαρδιά και συμμετρικά και πέφτουν πάνω από τους ώμους. Καλύπτουν τα 2/3 της πλάτης.
Jabot: Στα σγουρά καναρίνια είναι τα σγουρά φτερά του θώρακα που στρέφονται προς τα μέσα και το κέντρο σε σχήμα κλειστού κοχυλιού. Είναι φαρδιά σε σχήμα καρδιάς.
Fins (flanks) ή φτερά πλευρών: Είναι σγουρά, μακριά και συμμετρικά, ανεβαίνοντας προς τα επάνω γύρω από τα φτερά πτήσης.
Μέγεθος: 17cm με 18cm.
Θέση: Ανόρθωση (60ο) ενώ τα πόδια είναι σχηματίζουν ελαφριά γωνία.
Κεφάλι και λαιμός: Το κεφάλι να είναι σε αναλογία με το σώμα, στρογγυλό και απαλό φτέρωμα. Λαιμός με απαλό φτέρωμα και σε αναλογία με το σώμα.
Κοιλιά: Απαλό φτέρωμα.
Ουρά: Σε αναλογία με το σώμα.
Γενική κατάσταση: Συνηθισμένα στο εκθεσιακό κλουβί, καθαρά και υγιεί. Όλα τα χρώματα επιτρέπονται.