ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ
Menu

Japanese (ή Japan) Hoso Canary

Το Japanese Hoso καναρίνι δημιουργήθηκε στη χώρα στην οποία οφείλει και το όνομά του, δηλαδή, την Ιαπωνία το 1920. Η συγκεκριμένη ράτσα καναρινιών ανήκει στα καναρίνια στάσης λόγω του περίεργου σχήματός τους. Το περίγραμμά τους (η σιλουέτα τους) μοιάζει αρκετά με αυτό των Scotch Fancy, ωστόσο υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά στο μέγεθος τους, με τα Japan Hoso να φτάνουν μόλις τα 11,5cm. Το σώμα τους έχει σχήμα αψίδας (μισοφέγγαρο) και η ουρά τους φτάνει κάτω από την πατήθρα. Τα επιτρεπόμενα χρώματα είναι το μπλε-γκρι, το κίτρινο, το κανελί, το λευκό και το πράσινο (επίδραση μαύρης και καφέ ευμελανίνης στο κίτρινο λιπόχρωμα). Το πρότυπο της φυλής αυτής είναι το εξής:

Τύπος: Στενό, κυλινδρικό σώμα. Τα σγουρά δεν επιτρέπονται.
Θέση και στάση: Σχήμα καμάρας (μισοφέγγαρο), οριακά εμφανής περιοχή μεταξύ λεκάνης και γονάτου (μηροί) και πόδια ελαφρώς λυγισμένα. Κομψή και περιποιημένη στάση.
Μέγεθος: Μέγιστο τα 11,5cm.
Ώμοι και πλάτη: Οι ώμοι βρίσκονται ψηλά, είναι στενοί και στρογγυλεμένοι, χωρίς ύφεση μεταξύ του τέλους («πισινός») των φτερών. Η πλάτη και το σώμα είναι στρογγυλεμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Κεφάλι και λαιμός: Μικρό, οβάλ και φιδίσιο κεφάλι, ενώ ο λαιμός είναι μακρύς και λεπτός.
Ουρά: Στενή και κάμπτει προς τα μέσα όσο περισσότερο κάτω από την πατήθρα. Ανοίγει ελάχιστα στις άκρες.
Κατάσταση: Καθαρό και υγιές, όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά και φτερά κολλητά στο σώμα.